Oude KLM Trolley perfect voor de werkplaats!

Al een tijdje was ik op zoek naar een goede plek voor mij verspaning gereedschap. Met de oude draaibank had ik wat dingen op de muur hangen, maar dat was niet echt ideaal. De nieuwe draaibank heeft een mooi plateau, maar daar lagen al snel 4 bestelhouders, twee sleutels, een schuifmaat en nog wat andere zooi. Ook niet echt veilig trouwens.

Tijd dus voor verandering!

Ik wist dat het smal moest zijn en dat ik al mijn verspanend gereedschap hierin bij elkaar wil hebben. In een video van Adam Savage had ik ooit eens hele mooie berenkastjes gezien, ondiepe lades waar alle boren mooi in passen. Prachtig, maar niet te betalen.. In mijn verdere zoektocht naar iets vergelijkbaars heb ik eerst gekeken naar een smalle 30 laden documentenkast, voor op een kantoor, mooie kastjes dat zeker maar ook die zijn nog redelijk duur en ze zijn nog lang niet af. Ze hebben geen wielen en ook binnenin moet er nog het nodige. Nog even verder zoeken dus.

Het volgende was een compleet zelf gemaakt kastje, prima oplossing natuurlijk en helemaal te maken zoals je zelf wil. Ik had hem zelfs al ontworpen maar kijkend naar de prijs van hout + wielen + lades etc dacht ik. Dit moet toch anders kunnen.

Toch maar weer eens bij Adam Savage spieken; en toen had ik het! Vliegtuig trolleys! Ze hebben bijna alles a; plekken voor lades, goede wielen met rem, super compact. Dus na even marktplaats afgezocht te hebben had ik een goed adresje gevonden en twee van deze mooie trolleys gescoord. Dit zijn half size (30 x 42 x 104 cm) vliegtuig trolleys en zijn iets lastiger te vinden dan de full size.

Het mooie is dat in de geleiders precies planken van 18 mm dik passen dus om deze kastjes helemaal af te maken heb ik speciaal voor mijn tools in multiplex platen uitsparingen gefreesd om alles netjes op te kunnen bergen.

Bekijk de video om te zien hoe ik dat gedaan heb!