Bambulab A1 Mini Review

Wil je hem kopen? Gebruik dan mijn link. Kost je niks extra en helpt mij om dit soort video's te blijven maken: Bambulab A1 Mini

Ze hebben ook veel filament

Dus, ik kreeg de kans om de Bambulab A1 mini aan de tand te voelen, en man, was ik benieuwd. Met een startprijs vanaf €325 en de naam Bambulab die eraan vastzit, klonk het als een veelbelovende printer. Maar hey, voor ik begin, eerlijkheid voorop - ik heb geen cent gekregen van Bambulab voor deze review. Dit is puur mijn eigen ervaring en mijn eigen blik op deze printer.

Unboxen en Setup

Eerste indruk bij het uitpakken? Bambulab heeft duidelijk aandacht besteed aan de verpakking. Er zat zelfs een handleiding bij voor het uitpakken. Hoe cool is dat? En ja, een paar schroefjes vastdraaien, voetje erop, AMS schroeven erin, filamenthouders bevestigen, en we zijn in business. Oh, en die kleurgecodeerde filamenthouders? Briljant!

De Printer in Actie

Wat meteen opviel? Het magnetische bouwoppervlak van 18x18x18 cm. Super handig. Een nozzle verwisselen zonder gereedschap, een compact touchscreen, en zelfs een cameraatje om prints te volgen via een app. Props voor die aandacht voor details.

Printkwaliteit en Snelheid

Ik moest gewoon wat prints uitproberen. Met de standaard slicer-profielen in Bambu Studio was het een eitje. En de prints? Nice! Zelfs op hogere snelheden was de kwaliteit top. Wie had gedacht dat snel printen nog steeds mooie resultaten zou opleveren?

Vergelijking met de Heavy Hitters

Ik kon het niet laten om de A1 mini te vergelijken met de big boys zoals de X1 Carbon en de Prusa Mini. Natuurlijk mist de A1 mini enkele high-end features, maar serieus, voor deze prijs? Een stevige concurrent.

AMS-systeem

Hier komt het hoogtepunt - het AMS-systeem. De AMS Light op de A1 mini is betaalbaar, ziet er misschien wat simpeler uit, maar man, hij doet het werk. Spoelen in alle maten passen erop, en het kleuren wisselen? Gewoon soepel.

Conclusie

De Bambulab A1 mini heeft me aangenaam verrast. Of je nu nieuw bent in 3D-printen of een doorgewinterde pro, deze printer is het overwegen waard. Mijn eindoordeel? De A1 mini is een fantastische keuze voor wie op zoek is naar een compacte, gebruiksvriendelijke 3D-printer.

*Blogpost automatisch gemaakt ahv de video