Ik steel de RC auto van mijn zoontje om hem 5X zo groot te maken

Toen HBM mij uitdaagde zat ik in de woonkamer rond te kijken toen ik mijn zoontje met zijn RC auto zag spelen. En klein autootje met grote banden wat ook op zijn kop kan rijden. Dus toen hij naar bed was heb ik de auto meegenomen naar de werkplaats en ga ik die wat cooler maken… Ik ga hem supersizen! Banden van een kleine quad, twee krachtige electromotoren en een stevig aluminium frame. Dat moet voldoende zijn voor een coole verassing als hij straks af is.

Bekijk alles over het tool fest hier: https://www.hbm-toolfest.com/

Voor alle superdeals: HBM Superdeals!

Video 2: mijn zoontje verassen

Na de eerste tests kwam ik er achter dat de aandrijflijn die ik bedacht had nog wat te wensen over laat. Deze moest dus een stukje sterker uitgevoerd worden. Terug naar de tekentafel!

Om het nu in een klap goed te doen besloot ik om hem zo uit te voeren dat de tandriem helemaal om de aandrijfpoelie heen loopt op die manier heb ik zo veel mogelijk tanden contact en kan hij veel hebben. Ook heb ik een nieuwe as gemaakt, als je het ene steviger maakt gaat het volgende stuk en dat wilde ik voor zijn. Een dikke stalen as waar ik de nieuwe poelie op vast gelast heb. Die gaat niet meer los!

Met dat gemaakt was het tijd om de kap te gaan maken, een paar dagen printen en ik had een mooie puzzel met genoeg stukjes om een boven en een onderkap te maken. Eenmaal in elkaar was het tijd om te gaan testen! Hoe dat gaat? check de video!