Bier openen met 10.000 RPM

Wat ga je als practical engineer nou doen met een kleine modelbouw motor? In een auto? nee tuurlijk niet! Ik ga er een bieropener van maken. In de video van deze week test ik twee verschillende concepten van de bieropener.

Het concept wat ik als eerste in mijn hoofd had was een ‘grote’ schijf waar een paar uitstekende delen aan zitten. Door de schijf op toeren te brengen en vervolgens het biertje tegen de schijf te houden kan je dan de dop er af schieten. Heel gaaf natuurlijk.

Schermafbeelding 2020-06-26 om 20.20.55.png

Vervolgens bedacht ik dat het eigenlijk ook wel erg leuk zou zijn om juist van die hard draaiende motor terug te gaan naar een langzaam bewegend en subtiel mechanisme. Op die manier heb je aan de ene kant het geweld van zo’n motortje en vervolgens een rustig geopend biertje. 

Voor dit tweede concept besloot ik om het withworth mechanisme toe te passen. Dit mechanisme beweegt langzaam de ene kant op en vervolgens weer snel terug. Ideaal toch?

Schermafbeelding 2020-06-26 om 21.02.24.png

Helaas bleek het in de praktijk nog wel tegen te vallen, zowel in de werking als in het spektakel ervan, en heb ik besloten om door te gaan met het eerste concept. Want laten we eerlijk zijn; wie wil er nu geen 10.000 rpm bieropener?

Succes!

Succes!