Starter & gashendel voor de Bieropener

In de afgelopen weken heb ik een hoop losse onderdelen gemaakt voor de bieropener. Ik ben begonnen met de motor en de gashendel. Daarna de vloeistof koppeling en ik heb zelfs al twee prototypes gebouwd om bier mee te openen op een minder conventionele manier. Maar: met alleen losse onderdelen open je geen bier. (oke, waarschijnlijk gaat dat prima maar dat is het punt niet)

Deze week ga ik de basis maken waar straks alles voor de bieropener op of om komt. Aan de voorkant zit het starter paneel en ook de gashendel. Hier zit de ‘main power’ de knop voor de gloeiplug en de knop voor het starten van de motor. 

Ik wilde deze behuizing een gave look geven maar ik heb niet de tools om hem mooi volledig van metaal te maken. Dus ik heb hem van multiplex gemaakt en dat bekleed met aluminium plaat van 0.5 mm dik. Zo was het kastje makkelijk te maken en gaat het niet resoneren zoals dun aluminium zou doen. En hij heeft evengoed die gave metaal look.

Dit dunne aluminium is prima met de hand te buigen.

Dit dunne aluminium is prima met de hand te buigen.

Het gave aan werken met dit dunne aluminium is dat je het gewoon met een schaar op maat kan knippen en vervolgens met de hand kan buigen en kan opplakken

Om de hoeken en randen netjes te maken werk ik die af met een aluminium hoeklijn die ik ingezaagd heb en om de hoeken gebogen. Volgende week ga ik deze hoekjes nog (hopelijk) netjes dicht solderen en dan ziet het er super strak uit!.

Schermafbeelding 2020-07-03 om 22.57.29.png