Een kleine viertakt motor!

Een paar weken terug kreeg ik van stirlingkit een berichtje of ik wat met deze motor zou willen doen op mijn kanaal. Daar had ik wel een leuk idee mee en daar gaan we deze week een begin aan maken. Ik dacht alleen dat ik de voor geassembleerde versie zou krijgen. Dat leek mij wel makkelijk en dan kon ik er gelijk mee aan de slag. Want ik heb hier grootse plannen mee.

Maar toen ik de doos open maakte trof ik geen geassembleerde motor aan maar een doos vol met netjes gesorteerde onderdeeltjes. Een kit dus. Het plan voor die dag ging overboord en het was tijd om de kit in elkaar te zetten.

Achteraf ben ik erg blij dat ik deze kit gekregen heb want behalve dat het een leuke ochtend was heb ik ook een hoop geleerd van verbrandingsmotoren. Iets wat voor mij nog erg onbekend is.

Maar, ik zou de practical engineer niet zijn als ik niet wat leuks ging doen met deze motor. Ik verklap nog niet wat het gaat worden maar het heeft natuurlijk wel een stoere gashendel nodig en die ga ik maken van aluminium op mijn cnc frees.

Schermafbeelding 2020-06-12 om 20.13.32.png