Viertakt bieropener EP.5 - Een aluminium frame solderen & alles monteren!

Wat een paar weken geleden begon als een maf idee is nu dan toch echt bijna werkelijkheid. Deze week heb ik alle onderdelen op de basis gemonteerd. De motor en de vloeistofkoppling in lijn gezet, de brandstoftank geplaatst en ik moest een frame maken om het opener wiel op te monteren.

Bijpassend aan de look van de machine heb ik besloten om dit frame uit aluminium koker te gaan solderen. Voor de cybertruck had ik hier al wat ervaring mee opgedaan en het was toch wel erg leuk.

Zoals gebruikelijk had ik in fusion een mooi ontwerp gemaakt en met een template alle onderdelen op maat gezaagd.

Nu hoefde ik het alleen nog maar te klemmen en te solderen..

Herinner je je de cybertruck nog?? Ja, dat klemmen is wel een ding. Mijn eerste idee was om een houtje in de goede vorm te zagen om het daar op te klemmen. Dit was een minder briljant plan en het hout ging al vrij snel branden. Daarbij hadden de klemmen het hout ook nog eens flink ingedrukt waardoor het ook nog eens scheef was.

Tijd voor plan B: Als tweede plan heb ik alles netjes op een aluminium plaat gelijmd en daar gesoldeerd. Het opwarmen duurde ietsje langer nu omdat ik de hele plaat aan het verwarmen was maar het was wel erg stabiel en dus makkelijk te solderen.

Wat hebben we er van geleerd? Voorbereiding is alles!

Toen het frame helemaal af was was het dan toch echt tijd om alle onderdelen te gaan monteren en met tandwielen te gaan verbinden met de rest. Spannend! De tandriemen en pulleys had ik netjes met een hardafstand configurator bepaalt, maar toch niet helemaal goed want de riemen zitten nog erg los. 

Dit ga ik volgende video oplossen. En dan moet er toch ook maar eens een biertje mee geopend gaan worden.

Wil je ook aluminium solderen? Gebruik de code “BIER20” voor 20% korting op de starter kit.

https://bit.ly/2CSVTCT